Obrim camí en el camp de l'energia eòlica

Aplitelc participa en la posada en servei de l’aerogenerador que forma part del projecte Viure de l’aire, situat a Pujalt (Alta Anoia).


Des de fa uns mesos Aplitelc Berguedà participa en la posada en servei de l’aerogenerador Enercon E-103 EP2 de 2’35MW, situat al municipi de Pujalt (Alta Anoia), que forma part del primer projecte de mecenatge per contribuir a la democratització de l’energia.

La participació en aquest nou projecte per mitjà de l’empresa alemanya Enercon, amb més de 30 anys d’experiència i més de 27.000 aerogeneradors instal·lats arreu del món, ens permet ampliar els nostres coneixements en tecnologies de producció d’energia neta i verda, ja que Aplitelc ha participat en la posada en servei i realitzarà les tasques de manteniment necessàries durant la vida útil de l’aerogenerador.

001

 L’aerogenerador, especialment dissenyat per donar un alt rendiment en zones de vents baixos, té un funcionament previst de 2.405 hores/any, generant 5.653MWh/any, que equivalen al consum anual de 2.000 famílies (estalvi de 6.000 tones de CO2/any).

Per a més informació de l’aerogenerador:
https://www.enercon.de

003

 

 

El projecte Viure de l'aire

El projecte tracta d’instal·lar un aerogenerador de propietat compartida que cobreixi les necessitats energètiques dels participants. Aquests hi contribuiran mitjançant una inversió econòmica a canvi d'un nombre de participacions.
 
L’electricitat generada es ven a la xarxa elèctrica, de manera que segons les participacions es compensaran més o menys emissions de CO2.
 
Es pot participar en el projecte amb l’import que es desitgi, i en la pàgina del projecte existeix la possibilitat de calcular la inversió recomanada segons les emissions personals d’energia bruta.
 
Per a més informació:
http://www.viuredelaire.cat

004     005

ISO9001 ISO14001 ISO18001 REPRO GRI